Juryn & Vinnarna

Spana in juryn och vinnarna av Årets Rum 2015!

Juryn & Vinnarna

Årets Jury!

Arkitekten Bolle Tham, Arkitekt och möbelformgivare Eero Koivisto, Beckmans rektor Cilla Robach, konstvetaren och programledaren Li Pamp samt arkitekturhistorikern Martin Rörby.

Vinnarna av Årets Rum 2015

Årets Möbel:

Mattias StenbergBistro

“Med en sällsynt kombination av form, elegans och nätthet, som är ovanlig i vår del av världen, kunde denna möbel ha varit japansk. Dess luftighet i formen gör den också lättplacerad i både hem och offentlig miljö. Den är örhoppningsvis tidlös, inte historielös, och ändå nutida. En väldigt fin stol.” 

ÅretsMöbel

Årets Arkitektur:

BIGMuseet för sjöfart 

“Årets vinnare i kategorin Arkitektur visar prov på hur långt man kan nå med stort mod hos både arkitekt och byggherre. Genom att utmana tävlingsprogrammet och tänka långt utanför bekvämlighetszonen har man lyckats skapa en hemlig värld och något så ovanligt som en “osynlig” arkitektur. Ett tomrum som symbol och kongenial spegling av verksamheten.”

ÅretsArk

Årets Inredningsdetalj:

Olivia HermsPallina

“Redan på 1200-talet nyttjades innovationen förstoringsglaset för första gången. Idag används det kanske mest som digital symbol för zoomning. Olivia Herms har, i både form- och materialval, lyckats uppdatera ett föråldrat ting till en tidlös vill-ha-produkt. Ett funktionellt smycke för hemmet med evig livslängd. Bravo!”

Åretsinred

På bilden tar Viktor Blomqvist, VD på Skultuna, emot priset.

Årets Nykomling:

Iina Vuorivirta 

“Alltsedan årets vinnare i kategorin Nykomling tog examen från Beckmans Designhögskola 2011 har denne utmanat traditionella föreställningar om produktion och material. I konstnärligt reflekterande designprocesser förenas materialexperiment med hantverk och funktion. Designen får oss både att le och fundera vidare på frågor kring invanda konventioner. 

åretsnyk


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *