Vinnarna av ÅRETS RUM 2017

Årets Rum är en hyllning till det gångna årets bästa svenska arkitektur och design. För fjärde året i rad uppmärksammades såväl etablerade namn som nykomlingar inom kategorierna Årets Arkitektur, Årets Möbel, Årets Hemmapryl och Årets Designer. Årets tema var ”den goda idén”, och här presenteras samtliga vinnare från galan måndagen den 6 februari. ÅRETS ARKITEKTUR STHLMNYC Framtidens arkitektur […]

Vinnarna av ÅRETS RUM 2017

Årets Rum är en hyllning till det gångna årets bästa svenska arkitektur och design. För fjärde året i rad uppmärksammades såväl etablerade namn som nykomlingar inom kategorierna Årets Arkitektur, Årets Möbel, Årets Hemmapryl och Årets Designer. Årets tema var ”den goda idén”, och här presenteras samtliga vinnare från galan måndagen den 6 februari.

ÅRETS ARKITEKTUR

STHLMNYC
Framtidens arkitektur möter liknande utmaningar över hela världen. Kunskapsutbyte över gränser är en förutsättning för att snabbt nå en hållbar utveckling. STHLMNYC är ett initiativ av två arkitekter som lyckats mobilisera branschen i Stockholm och New York och visat att broar kan byggas trots stora avstånd.

Åretsrum17loggo-4786

ÅRETS MÖBEL

Växthuset Greenhouse av Atelier 2+ för Design House Stockholm
En helt ny möbeltypologi – som man kan odla kryddväxter i, driva upp orkidéer i, eller kanske ha som kaktusträdgård? Ett litet växthus, som har förvandlats till en vacker möbel. En sympatisk design som man blir glad av.

Åretsrum17loggo-4795

 

ÅRETS HEMMAPRYL

Kollektionen Dancing Dune av AEO för Lidköpings Porslinsfabrik
Gammalt möter nytt. Dancing Dune är 3D-teknik, traditionell porslinshantverk och enkla, vackra former i en oslagbar kombination. Dessutom ger den nytt ljus till svensk porslinstillverkning.

Åretsrum17loggo-4802

 

ÅRETS DESIGNER

Chris Martin & Magnus Elebäck – Massproductions
Massproductions sammanför på ett unikt sätt kreativitet och produktion i en design som möter framtidens krav på estetik, kvalitet och hållbarhet.

Åretsrum17loggo-4822


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *